Hoe we jouw gegevens beschermen

Wij respecteren je privacy.
We geven je gegevens nooit door aan andere organisaties.
Zo eenvoudig is dat.

Snel naar:
Wij zijn AGConsult
Persoonsgegevens die we verzamelen
Hoe we persoonsgegevens gebruiken
Account op AGConsult Academie
Meedoen aan gebruikerstesten
Online enquêtes/surveys invullen
Cookies
Bescherming van gegevens
Jouw rechten
Je hebt het recht een klacht in te dienen over ons privacybeleid

Wij zijn AGConsult

Als we op deze pagina ‘wij’ schrijven, dan bedoelen we gewoon AGConsult. Hier leer je meer over ons. En dit zijn onze gegevens:

AGConsult bvba
T: 0032 9 335 22 73
F: 0032 3 293 00 22
E: info [at] agconsult [dot] com

Btw: BE 0883.942.390 (RPR Antwerpen)
Rekeningnummer: BE32 0015 0269 5102

Ons kantoor in Gent:
Evergemsesteenweg 195
9032 Wondelgem

Maatschappelijke zetel en kantoor in Boom:
Europastraat 71
2850 Boom

Persoonsgegevens die we verzamelen

We verzamelen en verwerken alleen informatie die je ons zelf geeft door:

  • Een formulier op onze site in te vullen
  • Een account aan te maken op AGConsult Academie
  • Ons te mailen of te telefoneren
  • Of ons op een andere manier te contacteren

Zo hebben we je e-mailadres en voornaam, en voor sommige formulieren hebben we meer info nodig.

Hoe we persoonsgegevens gebruiken

In het kort: we gebruiken je data alleen om je te sturen waarom jij hebt gevraagd en je advies te sturen over hoe jouw site nog beter kan.

Via onze online formulieren kan je:

  • Je inschrijven op onze tips via mail
  • Je kandidaat stellen als testgebruiker (zie Meedoen aan gebruikerstesten)
  • Diensten of producten bestellen
  • Je inschrijven op een van onze opleidingen of events
  • Of er informatie over aanvragen

Dat zijn dan ook de doelen waarvoor we jouw data gebruiken. Eventueel kunnen we je ook contacteren voor een onderzoek naar klantentevredenheid of om info te geven over aanvullende of verwante producten en diensten.

We kunnen jou contacteren per mail, post of telefoon. Liever geen contact? Dat kan: je vindt er verder alle info over.

Er zijn ook zaken die we expliciet níét doen: we geven je gegevens nooit door aan andere organisaties. We gebruiken de informatie alleen intern. In zeer uitzonderlijke situaties – zo uitzonderlijk dat het ons nog nooit overkwam – verplicht een wet of rechterlijke uitspraak ons om toch info door te geven. Dat is voor elk bedrijf zo.

Voor bepaalde werkzaamheden gebruiken we tools van derden, zoals Google Analytics en MailChimp. Dit zijn geen ‘derde ontvangers’ maar verwerkers.

We bewaren de gegevens niet langer dan nodig is voor de doelen die we net beschreven.

Account op AGConsult Academie

Koop je een training of boek via AGConsult Academie? Dan maak je een account aan, vanwaar je toegang hebt tot je online video’s en downloads. Voor je account hebben we deze info nodig:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres: je krijgt een e-mail over je bestelling, factuur en wat je bij ons koopt. Af en toe krijg je een tip voor hoe je je website beter kan maken. En als je een probleem hebt met je bestelling, kunnen we dat via e-mail voor je oplossen.
  • Bedrijfsnaam & btw-nummer: voor als je liever de btw niet betaalt
  • Adres: nodig om je betaling te kunnen verwerken

Om je order te kunnen betalen, maken we gebruik van een beveiligde betaalomgeving via MultiSafePay. De betaal- en bankgegevens krijgen wij zelf dus nooit te zien.

De gegevens die we wel van hje hebben, kan je wijzigen in je account. Wil je je account verwijderen? Stuur dan een mailtje naar info [at] agconsult [dot] com

Meedoen aan gebruikerstesten

Om de websites, webshops of apps van onze klanten beter te maken, doen wij gebruikerstesten. Stel je je kandidaat om deel te nemen aan gebruikersonderzoek? Dan hebben we deze gegevens van je nodig:

  • E-mailadres en telefoonnummer: om je te contacteren als je bent geselecteerd
  • Voornaam en naam: om je juist aan te spreken als je bent geselecteerd
  • Geslacht, geboortejaar en hoogste opleidingsniveau: om te garanderen dat we een gezonde mix van testgebruikers-profielen hebben
  • Extra info: afhankelijk van het platform en de klant waarvoor we testen. Bijvoorbeeld wat het besturingssysteem is op je smartphone of tablet, en of je ooit al eerder iets kocht in de webshop die we willen verbeteren.

Aan onze klant geven we alleen je naam door, zonder contactgegevens. En uiteraard alleen aan de klant van het onderzoek waarvoor jij je kandidaat hebt gesteld.

Eens het onderzoek is afgerond, worden al je gegevens gewist.

Je komt alleen in onze beveiligde database van potentiële testgebruikers terecht als je aanvinkt dat we je mogen contacteren voor andere onderzoeken.

Online enquêtes/surveys invullen

Om de websites, webshops of apps van onze klanten beter te maken, gebruiken wij online enquêtes of ‘surveys’. Daarin verzamelen we alleen de informatie die jij ons geeft. We houden die informatie op een veilige manier bij en delen die niet met anderen. Alle resultaten worden anoniem verwerkt en anoniem doorgegeven aan de klant waarvoor we het onderzoek doen. 

Cookies

Net zoals elke professionele site heeft onze site cookies nodig om te kunnen werken. Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat zich op de vaste schijf van je computer installeert. Dit bestand houdt de sporen bij van de bezochte website en bevat een aantal gegevens over dit bezoek.

We gebruiken deze cookies hiervoor:

  • Google Analytics: om te kijken hoe goed onze site het doet. Die data zijn niet gepersonaliseerd. We weten met andere woorden niet hoelang jij bijvoorbeeld op een bepaalde pagina van onze site zit. We houden geen informatie bij over je individuele surfgedrag.
  • Google Analytics Remarketing: om je aanbiedingen te laten zien van producten waar je mogelijk geïnteresseerd in bent. Zonder deze cookie mis je persoonlijke aanbevelingen op onze website, in onze nieuwsbrief en in e-mails met persoonlijke tips.
  • Facebook: om je relevante advertenties te tonen op Facebook. Zonder deze cookies loop je persoonlijke aanbiedingen mis.

Verder hebben we cookies om jouw voorkeuren bij te houden, zodat je niet bij elk bezoek je taal opnieuw moet instellen, of elke keer dezelfde overlay moet wegklikken. 

Bescherming van gegevens

De wet verplicht ons de nodige veiligheidsmaatregelen in te voeren. Zo vermijden we het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging van persoonlijke gegevens.

Uiteraard mag je ons ook gewoon even info [at] agconsult [dot] com (subject: Vraag%20over%20jullie%20privacybeleid) (mailen) of bellen als je een vraag hebt over dit privacybeleid.

Jouw rechten

Voor ons ben je een mens. Voor de privacywetgeving ben je een ‘datasubject’. En elk datasubject heeft onderstaande rechten. Een deel daarvan is niet echt van toepassing op jouw en onze situatie (punt 6 en 7). We zijn wel verplicht om jou al deze rechten mee te delen, dus doen we dat ook.

  1. Inzage: wil je graag weten wat wij over jou opslaan? Geef gerust een seintje en we geven je inzage.
  2. Rechtzetting: hebben we foute info over jou? Een fout in je adres? In je naam? Iets anders? Je hebt het recht om je data te laten verbeteren.
  3. Verzet: je wil wel in onze database blijven zitten, maar je wil niet dat we jou contacteren? Deel het ons mee. We duiden jouw contactvoorkeur aan.
  4. Recht om de verwerking te beperken tot louter ‘opslag’: dit lijkt goed op het vorige punt. Wat is het verschil? Bij punt 3 gaan we jou niet meer contacteren, maar we mogen je data wel nog verwerken (bijv. voor een analyse). Als je beroep doet op dit 4de recht, dan mogen we jouw gegevens alleen nog opslaan (en ze niet gebruiken). Heel eerlijk: ook zonder deze verplichting zouden we gek zijn jou te contacteren als je dat niet wil.
  5. Recht om vergeten te worden: wil je helemaal uit ons bestand gewist worden? En niet gewoon de verwerking en contactmogelijkheden beperken (recht 3 en 4). Dan moet je gebruik maken van dit recht. We wissen jou dan uit onze database. Let op: dat is niet altijd de beste optie: als je klant bent bij ons, dan vind je het best handig dat we jouw gegevens kennen. Deze vergeetput-optie zorgt soms ook voor vreemde situaties: je kan later opnieuw in de database komen, maar omdat we jou helemaal moesten schrappen, kunnen we niet meer weten dat je ons al vroeg om geschrapt te worden. Waarschijnlijk is het dus beter om gebruik te maken van recht 3: Verzet.
  6. Recht om je te verzetten tegen ‘profiling’ of geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Voor alle duidelijkheid: AGConsult past geen profiling toe. Als we dat wel zouden doen, dan heb je het recht om ons te vragen dat niet te doen bij jou of om jou de kans te geven het effect van die profiling met een echte medewerker te bespreken.
  7. Data-overdracht: je mag ons vragen om de data die je ons hebt gegeven aan jou over te dragen (zodat je ze kan delen met een ander). Het gaat dus om de data die je ons zelf gaf (bijvoorbeeld door een contactformulier in te vullen).

Wil je een beroep doen op een van bovenstaande rechten? info [at] agconsult [dot] com (subject: Navraag%20GDPR) (Laat het ons gewoon even weten).

Je hebt het recht een klacht in te dienen over ons privacybeleid

We proberen 100% correct de wet na te leven in ons privacy- en cookiebeleid. Heb je toch een klacht? Laat ons dat zeker weten via info [at] agconsult [dot] com of 0032 9 335 22 73.

Je hebt ook het recht om dat te melden bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Je vindt ze hier: www.privacycommission.be. Of hier: Drukpersstraat 35, 1000 Brussel